Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ


Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας μας για την έξαρση της νεοναζιστικής βίας στην γειτονία μας που θα μοιραστεί στους μαθητές των σχολείων του Ζωγράφου καθώς και το κάλεσμα για την αντιφασιστική μαθητική συναυλία το σάββατο στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της βίλας Ζωγράφου.

 Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Ο πρωτοφανής εκφασισμός που βιώνει η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα, άμεσο επόμενο της καπιταλιστικής κρίσης και του κοινωνικού κανιβαλισμού που αυτή αποφέρει, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τα “σύνορα” της γειτονίας μας. Έτσι ακόμα και στην γειτονία μας που ανέκαθεν διαπνέονταν από μια προοδευτική αύρα λόγω της έντονης ύπαρξης φοιτητών είχαμε τα πρώτα συμπτώματα της ακραίας ανόδου του νεοναζισμού στην Ελλάδα.
Όλα ξεκίνησαν στις 29 Μαρτίου όταν ομάδα ακροδεξιών εισήλθε στον χώρο που γίνονταν συνέλευση στο φυσικό-μαθηματικό του ΕΚΠΑ με κράνη και σιδερολοστούς τραυματίζοντας και στέλνοντας στο νοσοκομείο 4 φοιτητές. Λίγες μέρες αργότερα, μετά την αντιφασιστική πορεία που καλέστηκε από φοιτητές καθώς και συλλογικότητες της γειτονίας ως αντίδραση στην επίθεση , φασιστές κυνήγησαν και ξυλοκόπησαν περαστικό του οποίου η εμφάνιση δεν τους άρεσε και ήταν εναλλακτική και αντισυμβατική για τα πρότυπα τους .
Την παρασκευή 29 Απριλίου την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη συναυλία διωκόμενων αγωνιστών στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Βίλας Ζωγράφου ομάδα θρασύδειλων φασιστών κυνήγησε και χτύπησε παρέα τραυματίζοντας με μπουκάλι και taser( μηχάνημα ηλεκτροσόκ) μια μαθήτρια καθώς και έναν νεαρό μαθητή τον οποίο τραυμάτισαν κλωτσώντας τον στο κεφάλι. Λίγο αργότερα οι ίδιοι “παλικαράδες” επιτέθηκαν σε κόσμο έξω απο τον αυτοδιαχειριζομενο κοινωνικό χωρο ΜΠΕΡΝΤΕ στα Άνω Ιλισια ύστερα από εκδήλωση για την σχέση ψυχανάλυσης και κοινωνικής χειραφέτησης τραυματίζοντας ένα άτομο με τούβλο στο κεφάλι, προλαβαίνοντας να διαφύγουν. Οι στόχοι δεν ήταν τυχαίοι. Αποδεικνύοντας πως είναι το μακρύ χέρι του κράτους επέλεξαν να επιτεθούν σε δύο γειτονικά εγχειρήματα τα οποία από το φθινόπωρο κατάφεραν να δώσουν στην γειτονία μας μια νέα πνοή αρθρώνοντας ανατρεπτικό πολιτικό λόγο καθώς επίσης διοργανώνοντας εναλλακτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις μακρυά από την λογική του κέρδους,αναπτύσσοντας τις αξίες της αλληλεγγύης της αντίστασης και της συλλογικότητας, όπου ο καθένας μας μπορεί να συμμετάσχει ισότιμα.
Όλα τα παραπάνω δεν γίνεται και δεν πρέπει να εξεταστούν απομονωμένα από το ευρύτερο πολίτικο σκηνικό. Εγκαινιάζοντας μια καινούργια σκοτεινή περίοδο, το σύστημα μη μπορώντας να δώσει αυτά με τα οποία εξαγόρασε την σιωπή του κόσμου από την μεταπολίτευση και ύστερα, κατασπαράζοντας δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα χρησιμοποιεί τον φασισμό, την συνταγή με την οποία το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα κατάφερε να σωθεί το '30 με την άνοδο στην εξουσία των ναζί με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες. Έτσι δια μέσου των ΜΜΕ και του κυρίαρχου πολιτικού λόγου οι μετανάστες έχουν μετατραπεί στον αποδιοπομπαίο τράγο του συστήματος, κατηγορώντας αυτούς που ουσιαστικά είναι τα μεγαλύτερα θύματα του καπιταλισμού και της νέας ιμπεριαλιστικής πολιτικής του 21ου αιώνα για όλα τα δείνα της σημερινής κατάστασης, προσπαθώντας να μας αποπροσανατολίσουν και να μας κάνουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Έτσι εικόνες που μέχρι πριν λίγο όλοι θεωρούσαμε ως την μαύρη σελίδα της ανθρώπινης ιστορίας ξεπήδησαν και πάλι, κάνοντας τους ξυλοδαρμούς μεταναστών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το ναζιστικό παραλήρημα δια μέσου της εκλογής του στο κοινοβούλιο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Είναι χρέος όχι μόνο δικό μας ως νέα γενιά, αλλά και κάθε υγιώς σκεπτόμενου ανθρώπου να αντισταθεί στην άνοδο του φασισμού πρίν οι εξελίξεις μας φέρουν αντιμέτωπους με πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ μαθητικών συγκροτημάτων στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της βίλας Ζωγράφου σάββατο 19 μαϊου στις 8μμ..
    συμμετέχουν απο το σχολείο μας:
  • INDIANA
  • TOXICO


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 4ου ΓΕ.Λ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου