Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

 το κειμενάκι μοιράστηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στο σχολείο καθώς μοίρασμα έγινε και στην πλατεία Κλαυθμώνος, την προσυγκέντρωση για την πορεία του Πολυτεχνείου

Πολλοί ισχυρίζονται ότι από το Πολυτεχνείο μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί μεγάλες πολιτειακές αλλαγές προς τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Εμείς ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ, καθώς πιστέυουμε ότι η καταφανής στρατιωτική δικτατορία του τότε έχει μετατραπεί σε μια σύγχρονη οικονομικοπολιτικη και ιδεολογική δικτατορία της προάσπισης των καπιταλιστικών συμφερόντων. Το παρόν πολιτικό σύστημα επιβάλλοντας αυταρχικά μέτρα λιτότητας και απάνθρωπες περικοπές επιδιώκει την διαιώνιση της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και την κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε έχοντες και μη έχοντες,ισχυρούς και αδύναμους ,αφέντες και εξαρτημένους. Απέναντι στην βαναυσότητα, τον παραλογισμό και τον μισανθρωπισμό του σύγχρονου καπιταλιστικού οικοδομήματος αντιπαραθέτουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της ισότητας στη λήψη αποφάσεων και της εξασφάλισης των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ποιος καλύτερος τρόπος λοιπόν να τιμήσουμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από την συνέχιση των τότε φοιτητικών αγώνων ενάντια στην κοινωνική ανισότητα,την αυταρχική επιβολή δογματικών απολυτοτήτων και την αποσάθρωση του σάπιου πολιτικού συστήματος.
Με αφορμή επομένως τις λαϊκες εξεγέρσεις των λαών της Μέσης Ανατολής,το πανευρωπαϊκής εμβέλειας κίνημα των πλατειών και τη συντέλεση έντονων κοινωνικών ζυμώσεων και πνευματικών και εσωτερικών αφυπνίσεων των τελευταίων μηνών σας καλόυμε σε :
• ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (14.00 στον προαύλιο χώρο του σχολείου).
• Επίσης σας προσκαλούμε όλους στην συναυλία που έχει προγραμματιστεί
για την Παρασκευή 18/11 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Βίλας Ζωγράφου από μαθητικά συγκροτήματα του σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου